Kantoorruimte bureaus en bureaustoelen achter glas

Samen werken aan jouw vitaliteit en werkgeluk

Als arbodienst helpen we jou om met plezier en in goede gezondheid te werken.

Twee mannen en een vrouw zittend langs elkaar met rode jas

Video's voor jou

Man met bril in blauwe blouse met patroonBloedglucose testen en medische middelen in bakjes op een tafel

Veelgestelde vragen

Selecteer een onderwerp

Wat doet arbodienst Perspectief?

Perspectief is de arbodienst van de organisatie waar jij werkt. Een arbodienst ondersteunt organisaties en medewerkers bij het bevorderen van gezondheid en inzetbaarheid op de werkvloer. We zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving, helpen je om uitval te voorkomen en je talenten en mogelijkheden optimaal te benutten.

Mocht je toch ziek worden, dan bieden wij je weer perspectief door je te begeleiden en de beste oplossing te zoeken voor duurzaam herstel. Met onze verzuimconsultants, bedrijfsartsen, coaches, trainers en loopbaanadviseurs aan je zijde, werken we samen aan het beter maken van zowel jou als de organisatie waar je werkt.

Wat is de werkwijze van Perspectief?

De verzuimconsultant is jouw vaste aanspreekpunt bij ziekmelding en preventie. Ze mogen bepaalde medische vragen stellen en advies geven over werkhervatting of aangepast werk. Lichamelijke onderzoeken en medische beoordelingen worden door de bedrijfsarts gedaan.

Het is belangrijk om te focussen op wat wél mogelijk is tijdens je herstelperiode. Wanneer je uitvalt door ziekte kijk je samen met je verzuimconsultant en werkgever naar een duurzame oplossing. En vergeet niet: preventie is key! Bespreek klachten tijdig met je leidinggevende en, indien nodig, met je verzuimconsultant van Perspectief. Zo blijf je samen werken aan jouw vitaliteit en inzetbaarheid!
Wij werken met taakdelegatie, waarbij onze bedrijfsartsen bepaalde taken uitbesteden aan verzuimconsultants. Hierdoor kunnen ze goed en snel samenwerken, wat jou ten goede komt!

Hoe helpt Perspectief mij bij ziekteverzuim en re-integratie?

Jouw verzuimconsultant is jouw specialist en vaste aanspreekpunt, die samen met jou op zoek gaat naar duurzame oplossingen voor je terugkeer naar werk. We vinden het belangrijk dat je weer veerkrachtig en fit aan de slag kunt op een manier die past bij jouw mogelijkheden en wensen.

Tijdens het re-integratieproces zal de verzuimconsultant samen met jou een plan maken en je stap voor stap begeleiden. Wanneer nodig, wordt er een bedrijfsarts, coach of loopbaanadviseur ingeschakeld. Deze professionals hebben ruime ervaring op hun vakgebied en kunnen je extra ondersteuning bieden.

Wat doet een verzuimconsultant (de vaste contactpersoon)?

Een verzuimconsultant is jouw steun en toeverlaat tijdens een ziekteperiode. Hij of zij fungeert als aanspreekpunt voor zowel jou als je werkgever, zowel bij een ziekmelding als om preventief aan je gezondheid te werken.De verzuimconsultant helpt je tijdens je herstel en adviseert je werkgever over de juiste stappen om jou zo goed mogelijk te ondersteunen. Samen met alle betrokken experts werken jullie aan een oplossing die bij jou past.

In plaats van alleen te focussen op wat niet kan, gaat het juist om het vinden van mogelijkheden en wat wél kan! Want verzuim betekent niet altijd dat je niet (deels) kunt werken. Jullie zoeken samen naar een duurzame manier om je weer fit en vitaal te krijgen.

Kortom, de verzuimconsultant is er om jou en je werkgever te helpen om gezond en gelukkig te blijven in je werk!

Wat doet een bedrijfsarts?

Een bedrijfsarts is een medisch professional die zich bezighoudt met de gezondheid en inzetbaarheid van medewerkers zoals jij. De bedrijfsarts gaat met jou in gesprek om eventuele werkgerelateerde gezondheidsproblemen tijdig op te sporen en aan te pakken. De bedrijfsarts heeft ook de bevoegdheid om medische informatie op te vragen en te beoordelen. Ze kunnen ook bepalen wanneer het tijd is voor een herbeoordeling van je situatie.

De verzuimconsultant heeft een meer begeleidende en adviserende rol en is je eerste aanspreekpunt bij verzuim, terwijl de bedrijfsarts zich voornamelijk richt op de medische aspecten en je re-integratie.

Wat doet een coach?

Een coach is er om jou als medewerker te ondersteunen bij diverse aspecten van je leven, zoals werk-privébalans, herstel na een burn-out, of effectiever leidinggeven. Onze coaches bij Perspectief zijn allround vakmensen die met je mee kijken en luisteren naar wat jij nodig hebt om te groeien.

In een coachingstraject starten we altijd met vragen: wat speelt er in jouw leven en wat wil je bereiken? Van daaruit kijken we praktisch naar wat je kunt doen en wat je mogelijk tegenhoudt. Een coach helpt je ontdekken waar je belemmeringen zitten en hoe je met situaties kunt omgaan waarin anderen of de omstandigheden het probleem lijken te zijn.

De focus ligt op het behouden van veerkracht, plezier in je werk en het voorkomen van ziekte. Ook als je ziek thuis bent, helpt een coach je te ontdekken wat je nodig hebt om weer later duurzaam aan het werk te gaan. Alles draait om jouw persoonlijke ontwikkeling en groei.

Wat doet een arbeidsdeskundige?

Wanneer je door beperkingen niet meer (volledig) je werk kunt uitvoeren, schiet een arbeidsdeskundige je te hulp. In een arbeidsdeskundig onderzoek krijg je inzicht in de stappen die nodig zijn voor je re-integratie. Een arbeidsdeskundige onderzoekt of je werk nog passend is, passend te maken is, of dat je beter naar andere passende werkzaamheden binnen of buiten de organisatie kunt kijken.

Klik hier voor een brochure met meer informatie.

Wat doet een adviseur arbeidsmobiliteit?

Een adviseur arbeidsmobiliteit helpt je bij het ontdekken van je passie, talenten en energiebronnen in je werk. Samen met jou zoeken ze naar kansen en mogelijkheden om jouw werkplezier en inzetbaarheid te vergroten. Ze bieden ondersteuning bij het maken van keuzes, het ontwikkelen van vaardigheden en het inzetten van je talenten. Kortom, een adviseur arbeidsmobiliteit helpt je jouw persoonlijke pad te vinden, zodat je als een gelukkige, gemotiveerde medewerker een waardevolle bijdrage kunt leveren!

Je komt in contact met een adviseur arbeidsmobiliteit wanneer je deelneemt aan loopbaancoaching, een loopbaan assessment, een tweede spoortraject, een outplacement traject of een training/workshop op het gebied van Loopbaan Fitheid.

Wat doet een adviseur veiligheid & gezondheid?

Een adviseur veiligheid & gezondheid is iemand die je helpt om je werk veiliger en gezonder te maken. Hoe doet hij of zij dat? Door samen te kijken naar preventie, veiligheid en gezondheid op je werk. Dit kan bijvoorbeeld met een Risico-inventarisatie (RI&E) of door advies te geven als preventiemedewerker. Een Adviseur Veiligheid & Gezondheid kan je ook verder helpen met gezondheidsonderzoeken zoals een PMO, keuringen en vaccinaties. Je werkplekcomfort kan verbeterd worden door aandacht voor ergonomie, het inzetten van bedrijfsfysiotherapie en het doen van een werkplekonderzoek. Hierbij wordt gekeken naar zaken als geluidsbelasting, blootstelling aan gevaarlijke stoffen, fysieke belasting en binnenklimaat. Kortom, de Adviseur Veiligheid & Gezondheid is er om jou en je werkplek gezonder en veiliger te maken!

Wat is de werknemersportal CAMAS?

De werknemersportal (CAMAS) is een veilige online omgeving waar je inzicht krijgt in je eigen (verzuim)dossier. Wanneer je ziek wordt of in een ander traject bij ons terechtkomt, nemen we altijd via CAMAS contact met je op.In deze portal delen we rapportages, terugkoppelingen en andere informatie van onze professionals rechtstreeks met jou. Ook sturen we hier uitnodigingen voor afspraken met bijvoorbeeld de (bedrijfs)arts en vragen we medische informatie op. Zo houden we alles overzichtelijk en centraal voor jou!

Hoe log ik in op mijn CAMAS account?

Om in te loggen op je CAMAS account, volg je de onderstaande stappen:

  1. Ga naar de CAMAS Werknemersportal via je webbrowser. Het webadres is https://werknemer.camasit.nl.
  2. Op de inlogpagina zie je een inlogscherm waar je je inloggegevens kunt invoeren.
  3. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in de daarvoor bestemde velden.
  4. Als je de volgende keer automatisch wilt inloggen, kun je het vinkje "Ingelogd blijven" aanvinken. Hierdoor hoef je de volgende keer geen gebruikersnaam en wachtwoord meer in te vullen.
  5. Klik op de knop "Inloggen".

Als je de juiste inloggegevens hebt ingevoerd, word je succesvol ingelogd op je CAMAS account en heb je toegang tot de Werknemersportal.

Hoe kan ik een account aanmaken in CAMAS?

Om een account aan te maken voor het CAMAS Werknemersportal, moet je eerst een persoonlijke mail ontvangen van je werkgever. In deze mail staat een link waarmee je je kunt registreren en een account kunt aanmaken.

Als je geen mail hebt ontvangen om een account aan te maken voor het CAMAS Werknemersportal, kun je contact opnemen met de helpdesk van Camas IT. Zij kunnen je verder helpen bij het registreren van een account. Je kunt de helpdesk bereiken via telefoonnummer +31 (0)341-438707. Ze zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08:15 tot 17:15 uur.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?

Volg de onderstaande stappen om je wachtwoord opnieuw in te stellen:

  1. Ga naar de inlogpagina van de CAMAS Werknemersportal via je webbrowser.
  2. Klik op de link "Inloggegevens vergeten?" onder het inlogscherm.
  3. Kies de optie "Ik weet mijn wachtwoord niet".
  4. Voer je gebruikersnaam in en klik op "Reset wachtwoord".
  5. Je ontvangt een e-mail met instructies om je wachtwoord opnieuw in te stellen.
  6. Klik op de link in de e-mail en volg de instructies om een nieuw wachtwoord in te stellen.
  7. Nadat je een nieuw wachtwoord hebt ingesteld, kun je inloggen met je nieuwe gegevens.

Als je na het volgen van deze stappen nog steeds geen e-mail hebt ontvangen of als je andere problemen ondervindt, kun je contact opnemen met de helpdesk van Camas IT via telefoonnummer +31 (0)341-438707. Zij kunnen je verder assisteren bij het herstellen van je account.

Ik ben mijn gebruikersnaam vergeten, wat nu?

Volg de onderstaande stappen om je gebruikersnaam op te vragen:

  1. Ga naar de inlogpagina van de CAMAS Werknemersportal via je webbrowser.
  2. Klik op de link "Inloggegevens vergeten?" onder het inlogscherm.
  3. Kies de optie "Ik weet mijn gebruikersnaam niet".
  4. Voer je e-mailadres in dat gekoppeld is aan je CAMAS-account.
  5. Klik op "Opvragen".
  6. Je ontvangt een e-mail met je gebruikersnaam.

Als je na het volgen van deze stappen nog steeds geen e-mail hebt ontvangen of als je andere problemen ondervindt, kun je contact opnemen met de helpdesk van Camas IT via telefoonnummer +31 (0)341-438707. Zij kunnen je verder assisteren bij het herstellen van je account.

Foutmelding bij registratie CAMAS account. Wat moet ik nu?

Als je een foutmelding krijgt tijdens het registreren van je CAMAS account, zijn er een paar mogelijke oplossingen die je kunt proberen:

  1. Controleer of je alle vereiste gegevens correct hebt ingevuld. Zorg ervoor dat je postcode, mobiele telefoonnummer en geboortedatum overeenkomen met de gegevens die bij je werkgever bekend zijn.
  2. Als je te vaak verkeerde gegevens hebt ingevoerd, kan je registratie worden beëindigd. In dat geval moet je contact opnemen met je werkgever om de juiste gegevens te verkrijgen en vervolgens de registratie opnieuw starten.
  3. Als je te vaak een verkeerde verificatiecode hebt gebruikt, kan je contact opnemen met de helpdesk van Camas IT via telefoonnummer +31 (0)341-438707 om een nieuwe code aan te vragen.

Als geen van deze oplossingen werkt, kun je contact opnemen met de helpdesk van Camas IT. Zij kunnen je verder assisteren bij het registratieproces en eventuele foutmeldingen die je tegenkomt. Je kunt hen bereiken via telefoonnummer +31 (0)341-438707 tijdens de openingstijden (maandag t/m vrijdag van 08:15 tot 17:15 uur).

Waarom moet ik een vragenlijst invullen als ik ziek ben?

Het kan best vervelend zijn dat je een vragenlijst moet invullen als je je ziek hebt gemeld bij je werkgever. Maar wist je dat deze vragenlijst (de Dynamische Verzuimintake) een belangrijke rol speelt in jouw herstel en inzetbaarheid? Ze helpen ons namelijk om jou zo goed mogelijk te ondersteunen en te adviseren, afgestemd op jouw specifieke (verzuim)situatie.

Door de vragenlijst in te vullen, krijgen we inzicht in jouw situatie, behoeften en eventuele belemmeringen om weer aan het werk te kunnen. Daardoor kunnen we samen met jou en je werkgever werken aan een passend herstelplan en je zo snel mogelijk op een verantwoorde manier weer aan het werk helpen.

Het invullen van de vragenlijst gaat snel en eenvoudig via de werknemersportal of de werknemersportal app via de App Store of Google Play.

Wat moet ik doen als ik ziek ben en niet kan komen werken?

Wanneer je ziek bent of om een andere reden niet kunt werken, meld je dit bij je werkgever. Je werkgever geeft deze ziekmelding dan door aan Perspectief, zodat zij jou en je werkgever kunnen begeleiden bij een goed herstel, zodat jij weer op de juiste manier aan het werk kunt.

Wat gebeurt er na mijn ziekmelding?

Zodra de ziekmelding binnen is, ontvang je via de werknemersportal eerst een uitnodiging om de dynamische verzuimintake in te vullen. Dit is een vragenlijst met vragen over je ziekmelding en verzuimsituatie.  

Als je naar verwachting korte tijd ziek bent, bijvoorbeeld bij verkoudheid of griep, nemen wij waarschijnlijk verder geen contact met je op. Je kunt dan weer aan het werk zodra je beter bent.  

Verwacht je langer ziek te zijn, bijvoorbeeld bij een arbeidsconflict, bedrijfsongeval of veelvoorkomend verzuim, dan neemt de verzuimconsultant van Perspectief telefonisch contact met je op. Samen kijken jullie naar wat er nodig is om te herstellen. Tijdens het proces volgen jullie de stappen van de Wet Verbetering Poortwachter.

Hoe lang mag ik thuisblijven als ik ziek ben?

De duur van je ziekteverlof hangt af van de ernst van je ziekte. Bij kortdurend verzuim, zoals griep of verkoudheid, kun je weer aan het werk zodra je fit genoeg bent om je taken op het werk uit te voeren. Bij complexere situaties of langdurig verzuim zal de verzuimconsultant of de bedrijfsarts beoordelen wanneer je weer aan het werk kunt.

Wat zijn mijn rechten en plichten tijdens mijn ziekteverlof?

Je hebt rechten, zoals het recht op privacy en bescherming tegen ontslag wegens ziekte. Tegelijkertijd heb je plichten, zoals het meewerken aan je herstel,het tijdig melden van wijzigingen in je situatie en het volgen van de stappen volgens de Wet Verbetering Poortwachter.

Hoe gaat Perspectief om met mijn privacy?

Bij Perspectief vinden we jouw privacy ontzettend belangrijk. We werken met privacygevoelige informatie en willen er zeker van zijn dat jouw gegevens niet bij de verkeerde personen terechtkomen. Daarom hebben we verschillende maatregelen en systemen in place om jouw persoonsgegevens te beschermen.

Allereerst gebruiken we CAMAS, ons eigen verzuimsysteem. In CAMAS slaan we al jouw persoonsgegevens veilig op en communiceren we onderling. Dit systeem zorgt ervoor dat jouw gegevens, zoals medische informatie, niet in andere omgevingen zoals het HR-systeem van je werkgever terechtkomen. Hierdoor waarborgen we jouw privacy.

In CAMAS zijn ook bewaartermijnen vastgelegd. Dit betekent dat jouw gegevens niet eeuwig worden bewaard en uiteindelijk worden verwijderd na een bepaalde periode. Hierdoor blijft jouw informatie up-to-date en veilig.

Om er zeker van te zijn dat jouw gegevens in CAMAS veilig zijn, maken we gebruik van een two-factor authentication. Dit betekent dat je een dubbele verificatie nodig hebt om toegang te krijgen tot jouw gegevens. Zo zit alles achter slot en grendel.

Communicatie met jou als medewerker verloopt via de werknemersportal van CAMAS. Dit doen we om de kans op datalekken te verkleinen. De werknemersportal is namelijk een veilige omgeving waarin we jou informatie kunnen verstrekken onder zorgen.

Lees hier onze privacyverklaring.

Wie beheert CAMAS?

CAMAS wordt gebouwd en beheerd door Camas IT, een zusteronderneming van Perspectief. Camas IT is opgericht om specifieke IT-oplossingen te bieden voor de arbodienstverlening. Hoewel Camas IT nauw samenwerkt met Perspectief, is het bedrijf onafhankelijk van Perspectief. Dit is essentieel om te voldoen aan de richtlijnen van de Autoriteit Persoonsgegevens. Volgens deze richtlijnen mag een arbodienst namelijk geen toegang hebben tot alle gegevens in CAMAS om de privacy van werknemers te waarborgen.Camas IT is in het bezit van drie belangrijke certificaten op het gebied van kwaliteitsmanagement en informatiebeveiliging: ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510.

ISO 9001: Dit certificaat wordt toegekend aan organisaties die voldoen aan de internationale normen voor kwaliteitsmanagement. Het toont aan dat Camas IT een effectief kwaliteitsmanagementsysteem heeft geïmplementeerd om klanttevredenheid te waarborgen en continu te verbeteren.

ISO 27001: Dit is een internationale norm voor informatiebeveiliging. Het certificaat garandeert dat Camas IT een solide en betrouwbaar beveiligingsbeleid heeft geïmplementeerd om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie te beschermen.

NEN 7510: Dit is een Nederlandse norm, specifiek gericht op informatiebeveiliging in de zorgsector. Dit certificaat toont aan dat Camas IT voldoet aan de strenge eisen die worden gesteld aan de beveiliging van gevoelige gegevens in de zorg, zoals medische en patiëntinformatie.

Dankzij deze certificaten kun je erop vertrouwen dat Camas IT zorg draagt voor een betrouwbare en veilige werking van CAMAS, met respect voor je privacy en de naleving van wettelijke voorschriften.

Wet Verbetering Poortwachter Stappenplan

Dit zijn de verplichte acties die je samen met je werkgever zal uitvoeren wanneer je langere tijd niet (volledig) kunt werken.

Dag 1

Ziek melden

Ben je vanwege ziekte of een ongeval niet meer in staat om te werken? Geef dit dan zo snel mogelijk door aan je werkgever. Het is belangrijk dat je je hierbij houdt aan de afspraken, zoals die genoemd staan in het verzuimreglement.

Week 6

Probleemanalyse

Uiterlijk in de zesde week dat je ziek bent, heb je een gesprek met de bedrijfsarts of arbodienst. De bedrijfsarts of arbodienst stelt vast wat je met je gezondheid nog wel kunt en wat niet. Dit wordt ook wel de Probleemanalyse genoemd.

Week 8

Plan van aanpak

Uiterlijk in de 8e week dat je ziek bent, maak je samen met je werkgever een Plan van Aanpak. In het Plan van Aanpak staat wat jij, samen met je werkgever, gaat doen om zo snel mogelijk weer aan het werk te kunnen.

Week 52

Eerstejaarsevaluatie

Als je (bijna) 1 jaar ziek bent, vul je met je werkgever de eerstejaarsevaluatie in. In deze evaluatie staat hoe jouw re-integratie tot nu toe is verlopen.

Week 88

Aanvragen WIA uitkering

Wanneer je ongeveer anderhalf jaar ziek bent, krijg je van het UWV een brief over het aanvragen van een WIA-uitkering. In deze brief staat ook de datum tot wanneer je de uitkering uiterlijk kunt aanvragen. Zorg ervoor dat je deze brief goed bewaart en dat je de WIA-uitkering op tijd aanvraagt.

Week 91

Inleveren eindevaluatie

Als je van plan bent om een WIA-uitkering aan te vragen, zorg er dan voor dat je uiterlijk 2 weken van tevoren de eindevaluatie van het Plan van Aanpak inlevert. De eindevaluatie vul je samen met je werkgever in. In dit document geef je aan wat de stand van zaken is betreffende jouw re-integratie.

Week 93

Re-integratieverslag

Vraag de WIA-uitkering uiterlijk in de 93e week dat je ziek bent aan. Zorg er ook voor dat je re-integratieverslag compleet is.

Hulp nodig?

Neem contact met ons op

Illustratie telefoon

Bellen

Onze receptie is bereikbaar op 0341-438700, van maandag t/m vrijdag, tussen 08:30 en 17:00

Illustratie terugbellen

Terugbelverzoek

Wilt u gebeld worden door één van onze medewerkers? Geef dan een terugbelverzoek door.

Illustratie contactformulier brief met envelop

Contactformulier

Wilt u liever contact met ons opnemen via een formulier? Vul dan het contactformulier in.

Locaties

Illustratie koekje

Cookies

Wij maken gebruik van cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door op 'Accepteren' te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies. Wil je meer weten over de verschillende soorten cookies en je instellingen aanpassen? Open dan dan de cookies-instellingen.

Illustratie koekje

Cookies instellingen

Selecteer welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke cookies

Verplicht

Perspectief wil uw bezoek op de website zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk maken. Om dit te realiseren, hebben we enkele noodzakelijke cookies al geactiveerd. Deze cookies verwerken geen persoonsgegevens.

Statistische cookies

Verplicht

Perspectief gebruikt statistische cookies om inzicht te krijgen in het bezoek op deze website en om u een betere ervaring op onze website te geven. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens.

YouTube cookies

De YouTube cookies die we gebruiken, stellen je in staat om te bepalen of je cookies van YouTube toestaat wanneer je onze website bezoekt. Wanneer je deze cookies uitschakelt, zijn de video's niet zichtbaar binnen onze website. Voor meer informatie over deze specifieke cookies verwijzen we je naar het cookiebeleid van Google.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wilt u meer weten over hoe wij omgaan met uw privacy? Lees dan onze privacyverklaring.