Wet Verbetering Poortwachter Stappenplan
Dit zijn de verplichte acties die je samen met je werkgever zal uitvoeren wanneer je langere tijd niet (volledig) kunt werken.
Ziek melden
Ben je vanwege ziekte of een ongeval niet meer in staat om te werken? Geef dit dan zo snel mogelijk door aan je werkgever. Het is belangrijk dat je je hierbij houdt aan de afspraken, zoals die genoemd staan in het verzuimreglement.
Probleemanalyse
Uiterlijk in de zesde week dat je ziek bent, heb je een gesprek met de bedrijfsarts of arbodienst. De bedrijfsarts of arbodienst stelt vast wat je met je gezondheid nog wel kunt en wat niet. Dit wordt ook wel de Probleemanalyse genoemd.
Plan van aanpak
Uiterlijk in de 8e week dat je ziek bent, maak je samen met je werkgever een Plan van Aanpak. In het Plan van Aanpak staat wat jij, samen met je werkgever, gaat doen om zo snel mogelijk weer aan het werk te kunnen.
Eerstejaarsevaluatie
Als je (bijna) 1 jaar ziek bent, vul je met je werkgever de eerstejaarsevaluatie in. In deze evaluatie staat hoe jouw re-integratie tot nu toe is verlopen.
Aanvragen WIA uitkering
Wanneer je ongeveer anderhalf jaar ziek bent, krijg je van het UWV een brief over het aanvragen van een WIA-uitkering. In deze brief staat ook de datum tot wanneer je de uitkering uiterlijk kunt aanvragen. Zorg ervoor dat je deze brief goed bewaart en dat je de WIA-uitkering op tijd aanvraagt.
Inleveren eindevaluatie
Als je van plan bent om een WIA-uitkering aan te vragen, zorg er dan voor dat je uiterlijk 2 weken van tevoren de eindevaluatie van het Plan van Aanpak inlevert. De eindevaluatie vul je samen met je werkgever in. In dit document geef je aan wat de stand van zaken is betreffende jouw re-integratie.
Re-integratieverslag
Vraag de WIA-uitkering uiterlijk in de 93e week dat je ziek bent aan. Zorg er ook voor dat je re-integratieverslag compleet is.